Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, cikkek - útnyilvántartás képes leírás - Útnyilvántartás - tachográf.tlap.hu
részletek »

Hírek, cikkek - útnyilvántartás - Útnyilvántartás - tachográf.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utnyilvantartas.tlap.hu » Hírek, cikkek - útnyilvántartás
Keresés
Találatok száma - 14 db
A Te céged

A Te céged

Jó hír a tartós bérlettel foglalkozó vállalkozások számára, hogy január 1-je óta a személygépkocsik bérbevétele utáni áfa levonható. Az új rendelkezés piacbővülést hozhat számukra, de a bérbevevők is jól járnak, hiszen nekik mindez költségcsökkenést jelenthet. A változtatásnak ugyanakkor hátrányai is vannak: a cégek adminisztrációs terhe jelentősen emelkedhet, visszatérhet például az útnyilvántartás - írja blogbejegyzésében az RSM DTM.

Adózási tanácsadás

Adózási tanácsadás

A cégautó adó megfizetésével mentesül az adózó az útnyilvántartás vezetése alól. Természetesen a vállalkozás belső szabályzata rendelkezhet ezen nyilvántartás vezetéséről, de ezt jogszabály nem írja elő kötelező jelleggel. Ha azonban a Kft.-nél a személygépkocsik használata során nem merül fel magáncélú használat, - ezért nem fizetik meg a cégautó adót - akkor útnyilvántartás vezetése szükséges.

Animare hírek

Animare hírek

Az idei évtől érvényes adószabályok szerint az operatív, vagy nyílt végű pénzügyi lízinggel 'használt' cégautók havidíjának forgalmi adótartalma visszaigényelhetővé vált, akkor is, ha nem haszon-, hanem személyautóról van szó. Ehhez azonban megfelelő nyilvántartást kell vezetni...

Autóhírek

Autóhírek

Politikai megállapodás született hétfőn Luxembourgban az Európai Unió közlekedésért felelős miniszteri tanácsülésén a tachográfok rendszerének korszerűbbé tételéről, valamint a repülőtéri résidők elosztásának hatékonyabbá tételéről. Emellett a műszaki vizsgára vonatkozó uniós szabályok módosítása is napirendre került.

Axel pro

Axel pro

Ezen az oldalon mindig megtalálja termékeinkkel, weblapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos legfrissebb híreket. Itt értesülhet a fontosabb jogszabály változásokról, valamint a programokat érintő információkról. Szoftverünket folyamatosan fejlesztjük, hogy mindig megfeleljen a hatályos jogszabályoknak, valamint új funkciókkal bővítjük ügyfeleink javaslatai alapján, hogy kezelése minnél áttekinthetőbb legyen és profi programunk mégtöbbet nyújtsa Ön és cége számára. Itt megtalálhatja, hogy mikor, milyen újítások kerültek a programba.

Dehír - Debreceni hírek

Dehír - Debreceni hírek

A teherautókat ellenőrzik a Tispol akció keretében országszerte. Ma reggel Hajdú-Bihar megye több pontján kezdték meg az akciót, melynek célja a baleset megelőzés. Elsősorban a teherautóval közlekedők számíthatnak ellenőrzésre a megye útjain. A legtöbb sofőr már azonnal sorolja a legfontosabb vizsgálati szempontokat.

Digitális tachográf kártyák

Digitális tachográf kártyák

2006. május 1-jétől az Európai Unió területén, így Magyarországon is kötelező a gépjárművek első forgalomba helyezése alkalmával a digitális tachográfok alkalmazása a 3,5 tonna feletti megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárműveken, valamint a 9 főnél több ülőhellyel rendelkező személyszállító járműveken. Az esetleges kivételekről az Európai Parlament és a Tanács 561/2006/EK rendeletének 3. cikke ad tájékoztatást. A digitális tachográf elektronikus úton rögzíti a gépjárművezető által vezetéssel, pihenéssel és egyéb munkavégzéssel eltöltött időt. Az analóg tachográfoknál használatos korongot az új készülékeknél a digitális tachográf kártya váltja fel.

Jogi fórum

Jogi fórum

Politikai megállapodás született hétfőn Luxembourgban az Európai Unió közlekedésért felelős miniszteri tanácsülésén a tachográfok rendszerének korszerűbbé tételéről, valamint a repülőtéri résidők elosztásának hatékonyabbá tételéről. Emellett a műszaki vizsgára vonatkozó uniós szabályok módosítása is napirendre került.

Kipróbáltuk: műholdas gépjárművédelmi és követőrendszer

Kipróbáltuk: műholdas gépjárművédelmi és követőrendszer

Mondvacsinált kifogás helyett dokumentálható ürügyet keres lusta gépjárművezetője kirúgásához? Fiatal barátnője/barátja gyanúsan hosszú idő alatt ér a fitneszteremtől a fodrászhoz? A magánnyomozó drága és megvesztegethető, használjon GPS-alapú járműkövető rendszert. És a riasztót is pompásan helyettesíti.

Hirdetés
Másfél milliós bírság a tachográf módosításáért

Másfél milliós bírság a tachográf módosításáért

Egy kamionvezető nem tartotta be a pihenőidő szabályait, ráadásul a digitális menetírót egy mágnessel leállította. Munkaadójának - a többszöri jogorvoslat után is - 1,5 millió forint bírságot kellett fizetnie.

RoadRecord útnyilvántartás blog

RoadRecord útnyilvántartás blog

Hogyan írjunk olyan útnyilvántartást és kiküldetési rendelvényt ami megfelel a NAV elvárásainak úgy, hogy nekünk se menjen rá a hétvégénk? Tippek, trükkök, információk azoknak, akiknek már meggyűlt a bajuk ezzel, és szeretnének végleg megszabadulni a gyötrelemtől! - közérthetően, emészthető formában. Ez az útnyilvántartó program végre jól m?ködik, villámgyors megoldás a gépkocsik útnyilvántartásainak vagy kiküldetési rendelvényeinek elkészítésére. 2007 óta használom az útnyilvántartó programot, tökéletesen elégedett vagyok vele, tulajdonképpen nem is tudom összehasonlítani semmilyen manuális, vagy akár csak excel táblában történ? fabrikálással. A cégautó vásárlásakor azonnal megvásároltam az útnyilvántartó programot is, havi szinten gyakorlatilag néhány percben mérhet? az útnyilvántartás elkészítése, ráadásul tökéletesen naprakész vagyok az útnyilvántartásommal.

Tachográf adatok telemetrikus továbbítása

Tachográf adatok telemetrikus továbbítása

Biztonságos megoldást keresnek a haszonjármű-gyártók a tachográf adatok telemetrikus továbbítására Az Acea Heavy Truck Electronic Interface csoportja korábbi nevén Fms Group és tagjai, a Mercedes-Benz, a Scania, a MAN, a DAF, az Iveco, a Volvo és a Renault közös fejlesztésbe fogott a digitális tachográf által rögzített jármű- és sofőradatok telemetrikus továbbítására.

Trans-automat Kft

Trans-automat Kft

Cégünk 1991-ben alakult a VDO-Kienzle magyarországi vezérképviseleteként. A VDO Kienzle átszerveződésével ezt az üzleti csoportot jelenleg Continental Automotive GmbH-nak hívják, amely működését, elveit, és termékeit tekintve nem változott az elmúlt évtizedek során. A kezdetekben a cég legfőbb tevékenysége a VDO-Kienzle tachográf készülékek (menetírók) és ezek tartozékainak (pl. diagramtárcsák) forgalmazása volt, majd termékkörünk fogyasztásmérőkkel, sebesség korlátozókkal, műszerfal műszerekkel, diagramtárcsa kiértékelőkkel, járműpark kezelő rendszerekkel bővült.

Új berendezéssel ellenőrzik a sofőrök pihenőidejét

Új berendezéssel ellenőrzik a sofőrök pihenőidejét

Új berendezéssel ellenőrzik az autóbusz- és teherautósofőrök vezetői és pihenőidejét Csongrád megyében, az eszközt a megyei önkormányzat támogatásával vásárolta meg a rendőr-főkapitányság - közölte Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány pénteken Szegeden.

Tuti menü