Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tudnivalók a tachográfról képes leírás - Útnyilvántartás - tachográf.tlap.hu
részletek »

Tudnivalók a tachográfról - Útnyilvántartás - tachográf.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utnyilvantartas.tlap.hu » Tudnivalók a tachográfról
Keresés
Találatok száma - 11 db
Aetr kvíz

Aetr kvíz

Talán nem is gondolnád, hogy milyen, látszólag egyszerű kérdésekkel fogják meg a közúti ellenőrök, rendőrök a fuvarozókat az AETR-re vonatkozó megfelelést illetően (vagy mégis?). Összeállítottunk 18 egyszerű(nek tűnő) kérdést. Ez a '18 szerencsétlen kérdés'. Ezekre összesen 6.450.000,- (hatmillió- négyszázötvenezer) forint bírságot szabtak ki. Ki szeretnéd próbálni, hogy megfeleltél volna-e ezekben az esetekben? Igen? Akkor szánj rá 8 percet! megéri! Eddig már sok százan éltek ezzel a lehetőséggel. Mielőtt elhagyod az oldalt, teszteld tudásod! Sokat nyerhetsz vele!

Ati Császárné Autósiskola

Ati Császárné Autósiskola

Képzésünkkel szeretnénk a gépkocsivezetők és üzembentartók számára pontos, megbízható információkat átadni a vezetési- és pihenőidőkre vonatkozóan, valamint a menetíró készülékek (digitális, analóg) kezelésével kapcsolatban, megfelelő törvényi háttérrel kiegészítve. Tudjon meg minnél többet a tachográfokról, hogy elkerülje a hatósági büntetéseket! Gyakorlati képzés egy-egy működőképes, beépített analóg és digitális menetíró készülék segítségével történik. A tachográf készülékek kezelése nem csak bemutatásra kerül, hanem ki is próbálhatják a tanulók!

Kevesebbe kerülhet az új tachográf használata

Kevesebbe kerülhet az új tachográf használata

A felelős EU-bizottság nyilvánosságra hozta a tachográfok működésével kapcsolatos változtatások terveit. Az egyszerűsített adminisztráció következtében az így elmaradó papírmunkák által akár évi 500 millió eurót is megspórolhatnak a vállalkozások. Az elképzelések szerint a jövőben a tachográfok műholdas vezérlőrendszerrel lennének felszerelve, a pontos helymeghatározáshoz, az EU szerint csak ez 350 milliós költségmegtakarítást jelenthet, a jelenlegi manuális eljáráshoz képest.

Letölthető nyomtatványok

Letölthető nyomtatványok

A gépjármű szakterület közérdekű közleményeit, valamint a közúti járműves és a nemzetközi autóbuszjáratokkal kapcsolatos hirdetményeit tesszük közzé az ide tartozó itt található két almenüpontban. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalmának a korlátozása 2010 szeptemberétől a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalmának a korlátozása szombatonként este 22 órától vasárnap este 22 óráig tart.

Nit Hungary

Nit Hungary

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Intergátor Fórumon megjelent állásfoglalása alapján ismételten tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat a tevékenységigazoló lap alkalmazásáról. Az úgynevezett tevékenységigazoló lap formátumot az Európai Unió szakbizottsága, az MIDT szervezet fejlesztette ki abból a célból, hogy munkáltatók a gépkocsivezetők azon időszakára - amely időszakokban nem keletkezhet tachográf korong, illetőleg digitális gépkocsivezető kártyára történő adatbejegyzés (adatmentés), miután a gépkocsivezető nem a gépjárműben tartózkodik - nyilatkozat jellegű igazolást tudjanak adni, amelyet az ellenőrző hatóságok (belföldi, külföldi) fel tudnak használni a vezetési és pihenőidők szabályainak ellenőrzésekor

Nyilatkozat tachográf-mentességről

Nyilatkozat tachográf-mentességről

A tehergépjárműveket az esetek többségében menetíró műszerrel (tachográf) kell ellátni, mely igazolja a megtett utat, illetve a kötelező pihenőidőket. Néhány esetben ugyanakkor a jogszabályok alapján el lehet tekinteni a használattól.

Primátori Bt.

Primátori Bt.

Cégünk több éves szakmai tapasztalattal a háta mögött vállalja üzembentartók, gépkocsivezetők oktatását, tájékoztatását a tachográf (digitális, vagy analóg) készülékek használatával, a vezetési- és pihenőidőkkel kapcsolatban a vállalkozás (üzembentartó) székhelyén, telephelyén - egészen az 1-2 fős konzultációktól a nagy létszámú csoportos oktatásig.

Schvéder Oktatási Központ

Schvéder Oktatási Központ

A képzés leírása: az EU csatlakozást követően, a tachográffal szerelt járművekre és a vezetőikre - mind a belföldi, mind az Unión belüli forgalomban - kötelező érvényűvé vált a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 561/2006/EK rendelet és a közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről szóló 3821/85/EGK rendelet előírásainak a betartása.

Tachográf fórum

Tachográf fórum

Sziasztok! Van egy tachografom a kocsiban.. ez nem rég az mondta hogy nem mutatja többé h. mennyivel megyek.. nos ez számomra nagy gondot okoz ezért kicsit bele néztem nagyon belül van egy pici moci ami sok-sok fogaskereket hajt mindenféle átéttellel nos az egyikről ami mozgatná a mutatót pont az a 2 fog hiányzik amiről indulna, nem tudja valaki honnan lehetne ilyet szerzni? tachográfosok kompeltt egységet cserélnék persze ök akarják javitani.. meg baállitani amire semmi szükség ig 20-30 ezerbe kerülne... enyit egy 500 Ft-os fogaskerék nem ér.. ha valaki zudna segiteni hol lehet csináltatni vagy olcsón beszerezni, hálás lennék.

Hirdetés
Tachográf központ

Tachográf központ

Tachográf Központunk nevét az AETR egyezmény alá tartozó digitális tachográf és digitális vezetői kártyák adatainak feldolgozásáról, főleg a letöltésekről kapta, a név egybe foglalja mindazon tevékenységet, mely az adatok kezeléséhez kapcsolódik.

Útnyilvántartás blog

Útnyilvántartás blog

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a hosszú hétvége előtt elérte aktív ügyfélszámunk a 3.750-et, akik összesen 10.000, azaz tízezer autóra RoadRecord-dal készítik útnyilvántartásukat, kiküldetési rendelvényüket! Ügyféltérkép itt.

Tuti menü